Klasove pite uskoro u američkim tržnim lancima

Bez autora
Jun 03 2014

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo ugovorila je izvoz značajnih količina zamrznutih pita i somuna na američko tržište. Već je krenula prva isporuka Klasove sirnice, zeljanice i krompiruše, kao i 'sarajevskog somuna'. Uz pite i somune, izvezen je i dio konditorskog programa sa hurmašicama, baklavama, ružicama i tulumbama. Naslijeđe bosanske kuhinje je neiscrpno, a ukus takav da nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Vjerujemo da će i Amerikanci zavoljeti naše tradicionalne specijalitete. Osim toga, Klasove pite su do sada bile isključivo izvozni brand. Ovom prilikom bih najavio da ćemo veoma brzo krenuti sa pojačanom distribucijom pita i na domaćem tržištu, rekao je Rusmir Hrvić, direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Klasove pite uskoro u američkim tržnim lancimaBosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo ugovorila je izvoz značajnih količina zamrznutih pita i somuna na američko tržište.

Već je krenula  prva isporuka Klasove sirnice, zeljanice i krompiruše, kao i "sarajevskog somuna". Uz pite i somune, izvezen  je i dio konditorskog programa sa hurmašicama, baklavama, ružicama i tulumbama.

- Naslijeđe bosanske kuhinje je neiscrpno, a ukus takav da nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Vjerujemo da će i Amerikanci zavoljeti naše tradicionalne specijalitete. Osim toga, Klasove pite su do sada bile isključivo izvozni brand. Ovom prilikom bih najavio da ćemo veoma brzo krenuti sa pojačanom distribucijom pita i na domaćem tržištu - rekao je Rusmir Hrvić, direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo, saopćeno je iz agencije MCM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik